Habbekrats Brussel

Surplas

BEZOEK ONS OP

Habbekrats Brussel kreeg de naam SURPLAS. Het project biedt de Brusselse jeugd het mooiste theater van ons land, de beroemde Grote Markt. Het werk richt zich tot kinderen en jongeren in het hart van de stad en heeft tot doel hen zo ruim mogelijk te laten participeren aan de Brusselse samenleving. Kinderen en jongeren van Brussel vinden hun weg naar Habbekrats en integreren hen op die manier ook, via het grote Habbekratsnetwerk, in onze ruime gemeenschap. Dit werkt ook omgekeerd. Jongeren uit de hele Habbekrats werking kiezen Habbekrats als toegangspoort tot de hoofdstad die ze op die manier in hun hart sluiten.

Het team van Habbekrats Brussel stapt naar de kinderen toe, organiseert activiteiten in hun eigen buurt maar legt ook linken naar twee unieke, vaste locaties in het hart van de stad. Op de Grote Markt vormt het historische huis Den Hert de warme thuis voor jongeren, op zoek naar verbinding, veiligheid, geborgenheid en hulp bij kleine en minder kleine problemen. Pal in het midden van de Sint-Hubertusgalerijen tref je de toegang tot de grote ontmoetingsruimte van Habbekrats Brussel. Hier is plaats voor ontmoeten en verwonderen. Onder de naam SURPLUS wordt het gehele aanbod vanaf 2018 uitgebreid met meer hulpverlening, huistaakbegeleiding en een ruim kampaanbod.

Habbekrats is in Brussel een graag geziene partner die kan rekenen op een ruime vriendenkring van publieke en private partners.
Het project krijgt de steun van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, de Vlaamse Gemeenschapscommissie, De Stichting Peterbroeck, Districhoc en de families de Giey, Grosjean, Haberman en Gautam.

WANNEER ZIJN WE OPEN?:

MAANDAG: 16u - 20u
DINSDAG: 16u - 20u
WOENSDAG: 12u - 20u
DONDERDAG: 16u - 20u
VRIJDAG: 16u - 20u
ZATERDAG: gesloten
ZONDAG: gesloten

CONTACT: Surplas
Grote Markt 20 - 1000 BRUSSEL
Beenhouwersstraat 43 - 1000 BRUSSEL
BRUSSEL@HABBEKRATS.BE

Het Team van Habbekrats Brussel

LAURENZ Vanbekbergen
0485/829.876
laurenz@habbekrats.be