Habbekrats Oostende

Het Huis aan Zee

BEZOEK ONS OP

Centraal in het project Habbekrats-Oostende staat Huis aan Zee, een prachtige Belle-epoque villa die oorlogen en zeestormen trotseerde, op een prominente plaats op het Zeeheldenplein.

In en rond het huis vinden ‘de kinderen van de zee’ een wonderbaarlijke plaats waar ze elkaar en anderen kunnen ontmoeten, zich verwonderen over de mooie dingen van het leven en zich verbinden met alles en iedereen in onze samenleving. Daartoe zijn er in Huis aan Zee drie fascinerende verdiepingen ingericht met elk een eigen uitstraling.

Op het gelijkvloers vind je het Jeugdpunt. Dat is een plaats waar jongeren tot 25 jaar zich dagelijks kunnen informeren over alles wat hen boeit en raakt. Alles samen vormt Huis aan Zee een subliem geheel van kwaliteitsvolle projecten, rechtstreeks gericht naar kinderen en jongeren, met bijzonder veel aandacht voor hun welzijn. Om al die redenen is Huis aan zee een echt OVERKOPHUIS geworden, een inloophuis waar ook professionele hulp wordt verstrekt. Vrij en gratis.

Wie Habbekrats liever buitenshuis ontmoet, vindt ons aan zee, elke week op verschillende jeugdpleintjes in het Westerkwartier en de vuurtorenwijk. In volle zomer blinken we uit op ons Tienerstrand, een kleurrijk en avontuurlijk stukje strand op een paar passen van het huis. Het is daar dat de kinderen en jongeren genieten van de weldaad van de zee en de vriendschap van een steeds groter wordende groep mensen die zich inzet voor dit project.

Habbekrats Oostende krijgt de steun van de Stad Oostende, de Federatie Abbé Froidure,
Brouwerij Duvel Moortgat en Medialaan. Met dank aan La Loraine en Assist.
OVERKOP vindt, dankzij het Rode Neuzenfonds, plaats met sterke partners uit het welzijns- en zorgnetwerk: JAC, CAW Noord-West-Vlaanderen, het CGG Prisma en WINGG West-Vlaanderen.


WANNEER ZIJN WE OPEN?:

MAANDAG: 13u – 20u
DINSDAG: 13u – 20u
WOENSDAG: 13u – 19u
DONDERDAG: 13u – 20u
VRIJDAG: 13u – 20u
ZATERDAG: gesloten
ZONDAG: gesloten

CONTACT: Koning Albert I Promenade 21 - 8400 OOSTENDE - OOSTENDE@HABBEKRATS.BE

Het Team van Habbekrats Oostende

JELLE Verdievel
0489/431.881
jelle@habbekrats.be

ROBIN Beysens
0483/758.488
robin@habbekrats.be

JULIE Saudemont
0486/202.889
julie@habbekrats.be

ROY Soenen
0490/411.173
roy@habbekrats.be