Overkop Huis aan Zee

Habbekrats gaat Overkop

BEZOEK ONS OP

Wat als er een plek bestaat waar je als jongere gewoon binnen en buiten kan lopen, beroep kan doen op een luisterend oor of op professionele hulp? Dat is waar we van dromen en wat we realiseren met vijf huizen en één digitaal platform. Dat is OVERKOP.

Het Overkop Huis aan Zee maakt deel uit van Habbekrats in Oostende. Zoals in elk OVERKOP-huis kan je er als jongere tot 25 jaar gewoon binnen en buiten lopen, leuke activiteiten doen of er gewoon aanwezig zijn. Maar je kan er ook terecht voor professionele, therapeutische hulp. Het huis is een veilige plek waar begeleiders klaar staan om naar jou te luisteren.

Het is heel eenvoudig. Je bent of kent iemand die met een moeilijke vraag, een klein of een groot probleem zit, zich niet goed in zijn vel voelt of ongelukkig is, en zoekt een veilige, anonieme plaats om daar iets aan te doen. Dan is OverKop een mogelijkheid. In vijf huizen en op een digitaal platform bevinden zich warme mensen die klaar staan om te luisteren, te helpen en zich in te zetten voor kinderen en jongeren in nood. Ze doen dit gedreven en zo lang als het nodig is. Dat gebeurt allemaal in een kleurrijke, warme omgeving.

In Oostende is dat het Huis aan Zee, een leuke villa pal op de Zeedijk die speciaal is ingericht voor jongeren. Er zijn, van de kelder tot het dak, vijf verschillende verdiepingen die elk op een andere manier jongeren verwelkomen. En er is natuurlijk een leuk team van jonge mensen die voor je zorgen in en buiten het huis.
In Huis aan Zee ben je nooit alleen, want behalve de begeleiders zijn er ook steeds tientallen kinderen en jongeren aanwezig met wie je je verhaal kan delen, als je dat wil.

Je eerste keer? Kom gewoon af naar het Zeeheldenplein in Oostende, de deur staat elke weekdag voor je open. Je hoeft niets te betalen, niets te doen. Een begeleider komt naar je toe en de rest komt vanzelf…

WANNEER ZIJN WE OPEN?:

MAANDAG: 13u – 20u
DINSDAG: 13u – 20u
WOENSDAG: 13u – 19u
DONDERDAG: 13u – 20u
VRIJDAG: 13u – 20u
ZATERDAG: gesloten
ZONDAG: gesloten

CONTACT: Koning Albert I Promenade 21 - 8400 OOSTENDE - OOSTENDE@HABBEKRATS.BE

Het Team van Habbekrats Oostende

JELLE Verdievel
0489/431.881
jelle@habbekrats.be

ROBIN Beysens
0483/758.488
robin@habbekrats.be

JULIE Saudemont
0486/202.889
julie@habbekrats.be

ROY Soenen
0490/411.173
roy@habbekrats.be